5 причини да предадем старата кола за скрап

Ако и вие сте един от многото притежатели на стари автомобили в България. Ако търсите начин да се отървете от нефункциониращото МПС по най-лесния и без разходен начин, то на правилното място сте. Предлагаме ви 5 причини, заради, които е време да се замислите за предаване на стара кол за скрап и най-краткия път това да стане скоро:

1.         Защо да предам старата кола за скрап – има поне  неща, които ще допринесат за ползата от предаването на старото желязо за скрап и те са – освобождавате се от непотребното и обемно старо МПС, което заема място на двора; опазвате околната сред и пестите ресурса метал, който е така важен във всеки аспект на човешката дейност;

печелите пари от предаването на метали за скрап; имате възможност вече свободно да мислите за покупка на нова кола; заедно ставате част от цялостният световен процес по рециклиране нa метали.

2.         Какво печеля от предаване на автомобила на „вторични суровини“ – първото нещо, на което човек ще погледне с лекота е припечелването на някой и друг лев. Това обаче не е единствената полза. С предаване на автомобила на „вторични суровини“ всеки става част от един екосъобразен начин на живот.

3.         Каква е ползата за природата от предаването на старо желязо – две са основните неща, с които допринасяме природата, предавайки старото желязо – пестим природни ресурси, намаляваме вредните емисии в околната среда и замърсяването на природата с неразграждащи се частици.

4.         Колко ще ми струва предаване на стар автомобил за рециклиране – нищо! Това е процес, от който може само да спечелите. Дори много от фирмите предлагат цялостно съдействие по отписване на колата от КАТ.

5.         Скрап индустрията – тя рециклира над 100 млрд. тона на година и всяко предадено старо желязо е част от цялостния процес по опазване на околната среда, пестене на ресурса на Планетата, чрез употребата му повторно и до голяма степен от полза на хората.